Anticoncepționale

Anticoncepționale
Definitia generica a anticoncepționalelor ne spune ca acestea sunt medicamente care previn o sarcina nedorida. Dar, cercetarile recente au demonstrat ca aceste medicamente nu doar previn sarcina, ele o si elimina. Aceste medicamente contin hormoni care in mod normal sunt secretati in cea mai mare parte de catre ovar. Cand o femeie ia anticoncepționale, deci o doza de hormoni, pacaleste organismul, iar ovarul va fi pus in repaus si nu va mai secreta estrogen si progesteron, astfel ca ovulatia nu se va mai produce.

Exista mai multe tipuri de anticoncepționale:

  • contraceptivele orale combinate care contin concentratii din 2 hormoni diferiti. Aceste anticoncepționale pot fi mono-fazice, adica contin concentratii egale din cei doi hormoni, sau multi-fazice care contin concentratii diferite din cei doi hormoni
  • contraceptivele orale cu progestative contin un singur hormon derivat de progestagen, in cantitati mici
  • contraceptive injectabile cu progestative: acest tip de contraceptiv contine un hormon unic derivat de progestagen. Administrarea lor se face printr-o injectie care se repeta la fiecare 2-3 luni in functie de preparat.

Cum functioneaza de fapt anticoncepționalele?

Un prim mod de actionare al anticoncepționalelor este cel prin care hormonii continuti incearca sa opreasca expulzia ovulului din ovar in fiecare luna, deci sa suprime ovulatia. In urma cercetarilor mai recente s-a descoperit ca acest lucru nu se intampla intotdeauna, deci e posibil ca in ciuda administrarii de anticoncepționale ovulatia sa aiba totusi loc.

In al doilea rand, toate tipurile de anticoncepționale provoaca schimbari ale consistentei mucusului cervical care se ingroasa ingreunand procesul de fecundare al ovulului atunci.

Al treilea mod de actionare al anticoncepționalelor este asupra endometrului, adica al invelisului uterului care nu se mai dezvolta in mod normal, el fiind subtiat de catre substantele chimice pe care anticoncepționalele le contin. Acest lucru se observa prin faptul ca menstruatia este mai usoara. Acesta stare a uterului, atat subtierea endometrului cat si ingrosarea mucusului cervical face imposibila nidarea, adica implantarea ovului fecudant. In acesta situatie embrionul va muri.

In al patrulea rand, anticoncepționalele determina schimbari ale miscarilor trompelor uterine care si ele ingreuneaza fecundarea.

Nici unul din aceste moduri de actiune ale anticoncepționalelor nu este complet sigur. Exista o serie de conditii ca pilula contraceptiva sa isi faca efectul. O conditie esentiala este ca anticonceptinalele sa fie luate zilnic pentru ca este suficienta omiterea unei singure pastile ca ovulatia sa aiba loc. Un alt motiv de esec al anticonceptinalelor sunt dereglarile stomacale, care produc voma sau diaree care impedica absorbtia completa a unei doze, caz in care de asemenea este posibil ca ovulatia sa se produca. Antibioticele si alte medicamente care sunt de regula mentionate pe prospectul anticoncepționalelor pot reduce cantitatea de hormoni absorbiti.

Tot in categoria anticoncepționalelor putem incadra si pilula de a doua zi care este o metoda de contraceptie de urgenta. Aceasta se foloseste in urma unui contact sexual neprotejat sau atunci cand alte metode contraceptive fie au fost uitate, fie au dat gres. Aceste pilule contin o cantitate mare de hormoni si se administreaza in maxim 72 de ore de la contactul sexual si are o eficienta de 75%. Datorita continutului mare de hormoni, ele nu trebuie administrate de mai mult de doua ori pe an. De cele mai multe ori efectele secundare nu intarzie sa apara, acestea manifestandu-se prin stari de greata, voma, ameteli, sangerari menstruale abundente, cresterea tensiunii arteriale, edeme. Aceasta nu este o medoda de prevenire a unei sarcini nedorite, ci, datorita faptului ca administrarea pilulei de a doua zi se face dupa ce fecundarea a avut loc, avem de-a face cu un avort hormonal, un avort timpuriu.

Alternativa ramane intoarcerea la posibilitatile cu care corpul uman a fost dotat. Cunoasterea propriului corp ne ajuta sa evitam bombardarea organismului cu substante sintetice a caror efecte secundare nu vor intarzia sa apara si, de asemenea vom putea evita sa comitem, cu sau fara voie, una dintre cele mai cumplite atrocitati – avortul. Programul Calmens va ofera posibilitatea sa va calculati, chiar si in cazul ciclurilor menstruale neregulate, zilele fertile si cele nefertile, putand sa evitati pe cale naturala si fara efecte secundare o eventuala sarcina.

Comandati chiar acum programul Calmens daca doriti sa folositi metoda naturala de contraceptie, o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea dvs.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.