Programul Calmens este o aplicatie software realizata de Florin Boghian in anul 1998 si vine in ajutorul femeilor si a cuplurilor care doresc sa planifice sarcina si sexul viitorului copil. “Am creat acest program pentru a veni in ajutorul cuplurilor care isi doresc un bebe de un anumit sex si nu doresc sau nu isi permit sa recurga la fertilizarea in vitro”, spune autorul programului.

Odata luata decizia intregirii unei familii cu un copil, orice cuplu are probleme in privinta preferintelor legate de sexul copilului. S-au vehiculat tot felul de diete alimentare si chiar pozitii in timpul actului sexual pentru ca tinta sa fie atinsa, insa acestea sunt doar mituri.

In 1996, Florin Boghian a inceput sa studieze intens problema sexualitatii din punctul de vedere al fertilitatii. “Dupa multe ore petrecute alaturi de carti si reviste de medicina, atlase de anatomie si dictionare de specialitate in limba engleza, am realizat ca in domeniul planificarii familiale nu s-a spus totul. Asa a aparut ideea unui calendar menstrual, pe care l-am realizat printr-o aplicatie software.” Lucrand ca analist programator la o firma de profil din Ramnicu Valcea, i-a fost usor sa realizeze un calendar menstrual pe calculator.

In anul 1998 a aparut programul Calmens. “Pentru ca programul a dat rezultate, l-am oferit prietenilor, colegilor si l-am instalat in cateva scoli si alte institutii din judet ca material educational”, spune Florin Boghian.

Calendarul cunoscut de toata lumea se bazeaza pe determinarea perioadei de ovulatie a femeii, in functie de durata menstruatiei. Programul pe calculator ofera posibilitatea personalizarii calendarului, pe baza catorva formulare ce trebuie completate cu datele individuale. Fiecare femeie mentioneaza prima zi a ultimei menstruatii, durata ciclului si durata menstruatiei.

Florin Boghian este casatorit si are doi copii, o fetita si un baietel, veniti pe lume “in ordinea si la vremea stabilita”.

Calmens contine 4 module – Sarcina, Sexul copilului, Contraceptie si Calendar menstrual. Aceste module permit planificarea si determinarea sarcinii, planificarea si determinarea sexului copilului, folosirea metodei naturale de contraceptie si calcularea datei urmatoarelor menstruatii.

De-a lungul fiecarui ciclu menstrual exista doar cateva zile in care femeia poate ramane insarcinata. Calmens determina cu usurinta aceste zile si permite planificarea sarcinii.

“Fiecare viitoare mamica isi doreste un bebe sanatos si fericit, acum insa poate obtine mai mult. Poate alege cand sa ramana insarcinata, poate planifica in ce zodie sa se nasca bebelusul si chiar mai mult de atat, poate planifica sexul copilului – fetita sau baietel.”

Cele mai noi informatii stiintifice sunt utilizate intr-un program care isi propune sa faca din fiecare femeie o mamica fericita.

Sexul copilului este determinat de cromozomul Y (care permite conceptia unui baiat) sau cromozomul X (care permite conceptia unei fetite). Programul Calmens are ca principiu de baza folosirea activitatii si duratei de viata a spermatozoidului cu cromozomul Y (care permite conceptia unui baiat) si a spermatozoidului cu cromozomul X (care permite conceptia unei fetite).

Usor si rapid. Fara interventii chirurgicale, fara manipulari genetice asupra embrionului. Fara costuri enorme.

In mod normal sansele de a concepe un copil de sexul dorit sunt de 50%. Folosind programul Calmens sansele de a avea un copil de sexul dorit cresc foarte mult, procentul de reusita fiind de peste 80%. Cu Calmens puteti alege sexul copilului.

Peste 5.000 de persoane din tara si strainatate folosesc acest program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.