Însămânțarea artificială

O femeie disperată, a folosit sperma soțului mort pentru însămânțarea artificială

O văduvă britanică a făcut istorie, folosind sperma soțului ei mort pentru a încerca să conceapă un copil, chiar dacă este împotriva legii, scrie dailymail. Femeia de afaceri a reușit să obțină sperma soțului său fără consimțământul bărbatului, într-un “act de disperare”, în timp ce el era în comă, pe patul de moarte, fără nicio șansă de recuperare. În Marea Britanie este împotriva legii extragerea, înmagazinarea, transportul și utilizarea spermei unui bărbat fără acordul său scris. Doamna “H” – a fost supusă unui tratament de fertilizare în străinătate și este acum în așteptarea veștii dacă este gravidă sau nu.

Însămânțarea artificială

Doamna “H” a obținut o hotărâre de urgență, emisă de către un judecător, pentru a putea obține sperma soțului ei. Judecătorul a fost impresionat și i-a dat acceptul femeii să desfășoare procedura, deși era ilegal. În ciuda acestui fapt, femeia a reușit să obțină sperma, mergând apoi în altă țară, pentru a începe tratamentul de însămânțare. Este pentru prima data când o femeie din Marea Britanie merge atât de departe cu o astfel de situație, fără o audiere la tribunal.

Însămânțarea artificială, în România?

România și Cipru sunt printre țările europene unde este legală utilizarea spermei unui bărbat fără consimțământul său, în tratamentul de fertilizare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.